Toiminta

Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry on yhdistys, joka toimii omaishoitoperheiden tukena. Autamme eri tilanteissa, joihin voit omaishoitajana joutua. Yhdistyksemme on perustettu v. 2003 ja se on Omaishoitajaliiton jäsenyhdistys. Toimimme jäsentemme edunvalvojina, tuomme esiin omaishoitajien asiaa ja olemassaoloa sekä teemme parhaamme parantaaksemme paikallisesti omaishoitajien tilannetta.
Toimimme yhteistyössä eri tahojen kanssa ja teemme aloitteita päättäjien suuntaan sekä kerromme heille onnistuneista käytännöistä.
 
Yhdistyksemme on OmaisOiva-yhdistys. OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen, omaishoitajien voimavaroja tukeva toimintakokonaisuus. Sosiaali-ja terveysministeriön veikkausvaroista suorittama avustus mahdollistaa yhdistyksemme toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen omaishoitajien tukemiseksi.
 

Toimimme Espoon ja Kauniaisten lisäksi myös Länsi-Uudenmaan kunnissa: Kirkkonummella, Inkoossa, Raaseporissa, Siuntiossa ja Hangossa. Toimintaa toteutetaan yhteistyösopimuksella Länsi-Uudenmaan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa.

OmaisOivan lisäksi järjestämme virkistystilaisuuksia ja -tapahtumia. Tärkeä osa työtämme on myös omaishoitajien edunvalvonta.

Yhdistys

Kaikki omaishoidon asiasta kiinnostuneet voivat liittyä yhdistyksemme jäseniksi. Jäsenyys ei edellytä virallista, omaishoidontuen edellyttämää omaishoitajuutta. Voit olla omaishoitajan läheinen, perheenjäsen, tukihenkilö tai kohdata työssäsi omaishoitajia. Voit ehkä jonain päivänä ajatella olevasi omaishoitaja ja pidät omaishoitajuutta tärkeänä tehtävänä yhteiskunnassamme.

Lisää yhdistyksestä

OmaisOiva

Sosiaali- ja terveysministerön toiminta-avustus mahdollistaa yhdistyksemme toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen omaishoitajien tukemiseksi. Espoon ja Kauniaisten Omaishoitajat ja Läheiset ry on nyt OmaisOiva-yhdistys.

Lisätietoa OmaisOivasta

Muu toiminta

OmaisOiva-toiminnan lisäksi järjestämme myös erilaisia virkistystilaisuuksia ja tapahtumia omaishoitajille. Esim. keväällä vietämme pääsiäisjuhlaa, kesällä risteilemme saaristossa ja vuosittain nautimme suositun joululounaan Bodomin kartanossa.

Katso tapahtumia