Kevät on mennyt jälleen nopeasti ja kesä lopultakin alkanut. Tässä joitakin kuulumisia kuluneen kevään toiminnastamme:

  • Olemme saaneet jälleen kohdata omaishoitajia OmaisOiva- toiminnan ryhmissä, valmennuksissa ja kahviloissa koronarajoitusten lievennyttyä. Kohtaamiset ovat olleet sydäntä lämmittäviä ja kertoneet siitä, kuinka tärkeää on nähdä ja keskustella yhdessä.
  • Virkistysretkiä on järjestetty alueemme eri puolilla, esim. Espoossa, Inkoossa, Kauniaisissa ja Karjalohjalla.
  • Uusien omaishoitajien tavoittaminen ja tiedottaminen toiminnastamme koronarajoitusten helpotuttua on ollut kevään prioriteetteja ja tulemme panostamaan siihen myös syksyllä OmaisOiva-toiminnassamme. Olemme järjestäneet huhti-kesäkuun aikana OmaisOiva-kioskeja ja -kahviloita alueellamme. Syksyllä jatkamme infotilaisuuksia ja kahviloita mm. Espoossa ja Kauniaisissa ja muualla Länsi-Uudellamaalla.
  • Saattohoito-hankkeemme tuotos Saattajana-opas on ilmestynyt saattajana.fi-sivuilla myös ruotsiksi (pdf). Olemme myös kääntäneet ruotsiksi osan nettisivuistamme (sv).
  • Uusimme myös esitteemme, joka löytyy sivuiltamme: https://www.esitteemme.fi/eskaomaishoito/WebView/
  • Olemme mukana vaikuttamassa tulevan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen Omaishoidon tuen kokonaisuus- projektissa alueen eri kuntien viranhaltijoiden ja projektityöntekijöiden kanssa https://www.luvn.fi/fi/uutiset/2022/06/omaishoidon-tuen-toimintaohje-on-valmisteilla. Valmistelusta kerromme lisää syksyn kuluessa.
  • Elokuussa ilmestyy jäsenlehtemme, jossa on tulevan syksyn OmaisOiva-ohjelma ja yhdistyksen virkistystapahtumat. Lehti tulee jäsenille postissa kotiin ja sen voi myös lukea kotisivuiltamme. Syksyn ohjelmaan voit tutustua myös kotisivujemme kalenterissa elokuussa: https://eskaomaishoito.fi/tapahtumakalenteri/
  • Syksyllä aloitamme toisella kotimaisella Öppna dörrar- kurssit alueellamme. / I hösten erbjuder vi också Öppna dörrar -kurser i området.  Mera information ger Sanna Jensen tel. 050 528 4224.
  • Toimintamme on heinäkuun tauolla, olemme kuitenkin tavoitettavissa sähköpostilla osan aikaa. Palaamme 1.8. toimistolle.

Olkaa yhteydessä, neuvomme, tuemme ja kuuntelemme.

Aurinkoista kesää ja näkemisiin syykauden alkaessa toimintamme parissa!
Suvi ja Sanna