Ennakoiva saattohoitovalmennus

Ennakoiva saattohoitovalmennus

mennessä | syys 7, 2020

Tukea ja Taitoa omaishoitajalle

Yhdistyksen kehityshanke etenee!

Maaliskuussa alkanut kaksivuotinen, Veikkauksen tuella käynnistetty hanke omaishoitajien tueksi on jatkunut lähes suunnitellusti. Tämän ensimmäisen puolen vuoden aikana on mm. toteutettu yhdistyksen jäsenille kysely postitse sekä otettu yhteyttä pilottiperheisiin, joissa omaishoitaja hoitaa aikuisikäistä hoidettavaa. Kyselyllä kartoitimme omaishoitajien kokemuksia ja ajatuksia niistä tarpeista, jota aikanaan alkavan saattohoidon myötä jo ennakkoon herää. Kyselyn kautta saimme myös lisää uusia omaishoitajia mukaan hankkeen alkuvaiheeseen.

Hankkeen saattohoidon asiantuntijat sairaanhoitaja Päivi Hänninen, hyvinvointivalmentaja Tuula Styrman ja lääkäri Juha Hänninen ovat olleet yhteydessä omaishoitajiin, jotka ystävällisesti ovat halunneet omalla panoksellaan jakaa arvokkaita ajatuksia ja kokemuksia omaishoitajuudesta. Hankkeeseen on otettu mukaan myös kokemusasiantuntijoita, ja näissä keskusteluissa on käyty läpi jo toteutunutta saattohoitoa – kokemuksia, omaishoitajan valmiuksia, vaikeuksia sekä niitä kysymyksiä, jotka olisivat kaivanneet vastauksia.

Kesän aikana on ilahduttavasti saatu tavattua myös kasvotusten ja keskusteluiden annista muotoutuu valmennussisältöä tuleviin työpajoihin sekä hankkeen loppupuolella julkaistavaan oppaaseen. Myöhemmin toteutettavassa valmennuksessa omaishoitajille tarjotaan sisältöä, joka auttaa omaishoitajaa ennakoivasti valmistautumaan aikanaan koittavaan saattohoitovaiheeseen sekä saamaan itselleen keinoja jaksaa ja palautua.

Hankkeen yhteistyökumppaneiden Espoon kaupungin, Kauniaisten kaupungin sekä Omaishoitajaliiton edustajien kanssa olemme päässeet myös yhteistyön alkuun.

Näillä kotisivuilla jaamme hankekuulumisia, tervetuloa seuraamaan! Vastaan mielelläni hankkeeseen liittyviin kysymyksiin osoitteessa jaana.schirmer (at) tukeajataitoa.com tai puhelimitse numerosta 044 971 6012 (mieluiten ma-pe 10-15 tai jättämällä soittopyyntö).