Hanke päättyy, tuotokset leviävät kentällä

Hanke päättyy, tuotokset leviävät kentällä

mennessä | helmi 28, 2022 | Uutiset, Uutisia hankkeesta

Tänään oli hankkeen viimeinen virallinen päivä. Yhdistyksen paikallinen hanke on hyvää vauhtia leviämässä valtakunnalliseksi, kun tieto Saattajana-oppaasta on tavoittanut erilaisten verkostojen sekä median kautta niin omaishoitajaperheitä kuin heitä kohtaavia ammattilaisia ja palveluja tuottavia tahojakin.

Kuluneen kahden kuukauden aikana oppaan perehdytystilaisuuksiin on osallistunut mm. kuntien ammattilaisia, oppilaitosten lehtoreita, seurakuntien työntekijöitä sekä Omaishoitajaliiton Oiva-ohjaajia. Painettuja oppaita on lainattavissa kirjastoista ympäri Suomen, ja niitä on jaettu hankekumppaneille. Saattajana.fi -sivulle on tehty tulostettavan pdf-oppaan lisäksi tekstiversio. Ruotsinkielinen omaishoitajavideo on tekstitetty suomeksi ja kevään aikana valmistuu vielä oppaasta ruotsinkielinen käännös (pdf), joka myös tulee löytymään samalta sivulta. Oiva-ohjaajille on lisäksi valmistumassa ohjeet oppaan käytöstä. Näin omaishoitajan tueksi ja ammattilaisten sekä oppilaitosten avuksi tuotettu materiaali tulee jatkossa löytymään useasta paikasta. 

Toivon omasta puolestani kaikille hanketta seuranneille antoisia hetkiä oppaan ja muun materiaalin parissa sekä toiveikasta kevään odotusta!