Kulunut kevät on jälleen kerran kääntynyt monien odottamaksi kesäksi. Alkukesän vihreys ja luonnon kauneus yllättää aina uudelleen, nyt on aika nauttia kesästä!

Alkuvuoden toimintamme on päättynyt ja kesätauon jälkeen jatkamme elo-syyskuussa osin tutuin ja osin uusin teemoin. OmaisOiva – toimintamme on jatkunut tämänkin vuoden puolella vilkkaana eri puolilla Länsi-Uudenmaan aluettamme ryhmissä, valmennuksissa ja teemakahviloissa. Ruotsinkielinen toiminta on käynnistynyt tavoitteemme mukaisesti hyvin. Olemme myös pystyneet auttamaan ja tukemaan omaishoitajia henkilökohtaisissa tapaamisissa ja keskusteluissa.

Olemme tiivistäneet edelleen yhteistyötä hyvinvointialueemme toisen omaishoitoyhdistyksen Hiiden omaishoitajat ry:n kanssa eri tavoin. Verkkoluentoja ja -kahviloita on järjestetty yhdessä sekä suunniteltu tulevia yhteisiä hankkeita ja viestintää. Molemmat yhdistykset näkevät, että yhteinen vaikuttaminen hyvinvointialueen järjestämään omaishoidon tuen kokonaisuuteen on tärkeimpiä tehtäviämme syksyllä.

Järjestimme keväällä virkistysretkiä omaishoitajille yhdistyksen saamien lahjoitusten turvin ja myös osin yhteistyökumppaneittemme kanssa, kiitos yhteistyöstä! Virkistystä tarjosimme mm. seuraavissa tapahtumissa:

-teatteriesitys Svenska teatern 7.1.2023
-virkistyspäivä Mustion linnassa 25.3.2023
-omaishoitajien ja läheisten virkistyspäivä leirikeskus Hvittorpissa yhteistyössä Olarin ja Tapiolan srk.n kanssa 28.3.2023
-perinteinen lounasristeily Espoon saaristossa 15.6.23.

Aloite omaishoidon neuvottelukunnan perustamisesta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle tehtiin hyvinvointialueen kesäkuussa olleessa aluevaltuuston kokouksessa. Aloitteen esitti Lotta Paakkunainen (Kesk.) ja olimme Hiiden omaishoitajat ry:n kanssa sen valmistelussa mukana. Valtuustoaloite etenee määrätyssä ajassa ja järjestyksessä, odotamme ja toivomme, että neuvottelukunnan perustamiseen suhtaudutaan myönteisesti ja että se perustetaan. Tarvitsemme alueelle omaishoitoa kehittävän ja seuraavan neuvottelukunnan. Kerromme lisää aiheesta syksyllä.

Vietämme syksyllä yhdistyksen 20-vuotisjuhlia. Laita kalenteriin juhlapäivä 29.11.23. ja ilmoittaudu mukaan. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet saat myöhemmin ilmestyvässä lehdessä ja kotisivuiltamme kalenterin tapahtumatiedoista.

Elokuussa ilmestyy jäsenlehtemme, jossa on tulevan syksyn OmaisOiva-ohjelma ja yhdistyksen virkistystapahtumat. Lehti tulee jäsenille postissa kotiin ja sen voi myös lukea kotisivuiltamme eskaomaishoito.fi. Syksyn ohjelmaan voit tutustua myös samassa osoitteessa. Tarkistathan, että osoitteesi on oikein jäsenrekisterissämme ja olet myös ilmoittanut sähköpostiosoitteesi. Ilmoita uudet tiedot meille s-postilla: info@eskaomaishoito.fi.

Kannattaa myös seurata meitä Facebookissa, koska sieltä saa uusimmat tiedot ajankohtaisista asioista https://www.facebook.com/eskaomaishoito.

Toimintamme on heinäkuun tauolla ja samalla lomailemme. Palaamme töihin vkolla 31.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä:
Länsi-Uudenmaan Seniori-info: Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi (Itäinen alue):029 1512 270, s-posti: seniori-info.ita@luvn.fi
Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–15.
Hanko, Inkoo, Karkkila, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti (Läntinen alue):029 1512 280, s-posti: seniori-info.lansi@luvn.fi
Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–15.

Terveydellisissä kysymyksissä ole yhteydessä oman alueesi terveysasemaan. Seniori-infosta ei voi varata aikoja terveysasemalle tai muihin terveyspalveluihin.
Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa kiireellisissä sosiaalihuollon tilanteissa sekä akuuteissa traumaattisissa kriisitilanteissa ympäri vuorokauden numerossa 029 151 2221.  Hätätilanteessa ota yhteyttä puhelinnumeroon 112.

Raikas kesäjuoma
4 limetin mehu (n. 1 dl)

4 sitruunan mehu (n. 2½ dl)
1 dl erikoishienoa sokeria
1 luomuappelsiinin raastettu kuori
jääpaloja
1–1½ l kivennäisvettä
Mittaa mehut ja sokeri mehukannuun ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää appelsiininkuoriraaste, jääpalat ja kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaana kesäjuomana.

Aurinkoista kesää ja näkemisiin syyskauden alkaessa toimintamme parissa!
Vi önskar er en riktigt solig och fin sommar, vi ses på hösten!

Suvi ja Sanna