Työpajat käynnissä ja valmennusopas muotoutumassa

Työpajat käynnissä, valmennusopas muotoutumassa!

mennessä | helmi 19, 2021

Hankkeen toinen vuosi jatkuu hyvällä vauhdilla, kun pilottityöpajat ovat alkaneet ja oppaan sisältö sekä ulkoasu ovat työn alla. Viime vuoden loppupuolella lähetimme sähköisen kyselyn ammattilaisille hankekumppaneiden organisaatioissa. Keräsimme kentän näkemyksiä heiltä, jotka työssään tapaavat omaisia, lisäksi muutamia haastateltiin tarkemmin. Vuodenvaihde oli asiantuntijoilla kiivasta valmennusoppaan kirjoittamisen aikaa. Nyt talven ja kevään aikana järjestämme etänä toteutettavia pilottityöpajoja rinnakkain ammattilaisille sekä hankkeessa mukana oleville omaishoitajille/kokemusasiantuntijoille.

Helmikuun etäpajat

Ensimmäiset pajat on nyt pidetty; ammattilaisten kanssa keskustelujen pääpaino on omaisen ja koko perheen kohtaamisessa. Tavoitteena on, että omaiset tulevat kuulluiksi, heidän tarpeensa ymmärretyiksi, ja sitä kautta myös palvelua tarjoavien tahojen prosessit sujuvimmiksi ja entistä laadukkaammiksi. 

Omaishoitajien ja kokemusasiantuntijoiden kanssa keskusteluun nostettiin oppaan sisällöstä aiheita, joita heidän haastatteluissaan oli aiemmin tullut esille. Työpajasta muodostui erittäin lämminhenkinen, toisiaan tukeva ja voimaannuttava kokemus myös hanketiimille!

Panostimme tasavertaiseen osallistumismahdollisuuteen pitämällä ennen työpajaa kahdenkeskisiä Zoom-treenejä, minulla koordinaattorina olikin siinä oiva mahdollisuus tutustua näihin upeisiin omaishoitajajiin ja kokemusasiantuntijoihin!

 

Valmennusopas

Valmennusoppaan sisältöä on valmistelu perinpohjaisesti kaiken kerätyn tiedon pohjalta. Olemme tiimissä miettineet ja suunnitelleet lisäksi sekä painetun että sähköisen oppaan muotoa, ulkoasua, kuvakieltä ja mahdollisuuksia. Painettu opas tulee palvelemaan käsikirjana, jota voidaan jakaa esim. eri potilasjärjestöjen kautta tai oppilaitoksissa.

Sähköiseen oppaaseen on mahdollista lisätä linkkejä videoihin omalle YouTube-kanavalle tai kuunneltavaan materiaaliin painettuun versioon verrattuna. Tätä kaikkia työstetään kevään ja kesän aikana. 

 

Oikein hyvää talven jatkoa, lisää uutisia seuraavien pajojen jälkeen!